Hvad du skal vide om blækpatroner

Dine blækpatroner har en bestemt levetid, ligesom mange andre flydende produkter, for eksempel kuglepenne eller benzin. Man tjekker også om ens blækpatron er løbet tør, eller anvendelsesdatoen udløbet, på samme måde som man ville gøre det med en kuglepen. Når blækket på papiret bliver for tykt, for tynd, eller helt holder op med at komme ud er det en god ide at undersøge patronens holdbarhed.

blækpatronerNår blækpatroner løber tør eller mister deres holdbarhed, vil blækket tørre og sætte sig fast i toppen af patronen. En stoppet patron-top gør, at selvom der stadig er blæk tilbage, vil dén blæk komme ujævnt ud. Derudover kan tørret blæk ryge ud i selve printeren, hvilken kan resultere i at printeren bliver ødelagt og måske endda bliver helt ubrugelig. Derfor er det vigtigt at kontrollere sine patroner jævnligt, og endnu vigtigere, at man køber de rette blækpatroner. Samtidig er det også vigtigt at man sætter sig godt ind i hvilket produkt man skal bruge inden man investerer i det. Her får du et par tips og råd til hvordan du sikrer de bedste prints, og samtidig får den bedste levetid på både din printer og dine blækpatroner.

 

Undersøg holdbarhedsdatoen

Når du køber en ny blækpatron, ligegyldigt til hvilken printer, og om det er en kopi-vare eller fra et af de større mærker, er det vigtigt at du tjekker holdbarhedsdatoen. Denne dato er også nogle gange markeret med et ”install date” eller ”use before”, der er printet i toppen eller bunden af kassen med patroner. Ligeledes er det også vigtigt at man kender garantiperioden og betingelserne. De to datoer er ofte ikke den samme – udløbsdatoen kommer som regel efter garantien udløber, og garantierne varer normalt 1-2 år.

 

Pas på med for gamle blækpatroner

Der kan være mange farer ved at bruge gamle blækpatroner. Ved at kende udløbsdatoen og garantiperioden kan du sikre at din printer ikke går i stykker pga. af en ødelagt blækpatron. Eksempelvis undgår du at der kommer luft ind i blækpatronen, hvilket kan opløse blækket så det ryger ud i printerens maskineri. Endelig kan du risikere at blækket flyder ud i printeren, og pludselig ender op på et senere vigtigt print.

Sørg altid for at bruge blækpatroner der stadig virker. Undersøg datoerne inden du køber dem, husk at holde øje med dem undervejs, og smid dem ud så snart de er blevet for gamle. På denne måde slipper du for blækkaos og ødelagte printere.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.

*