Google har fjernet videoresultater og forfatterbilleder

Med Googles egne ord vil de gerne ”rydde op i den visuelle identitet af deres søgeresultater” – men de fleste kan godt se, hvad det handlede om: Video snippets og forfatterfotos trak klik til de sider, der havde dem, og de klik gik fra AdWords-resultater. Det tjener Google færre penge på.

 

søgemaskineoptimeriing

søgemaskineoptimeriing

Derfor fjernede Google for et par uger siden muligheden for at få ens ansigt i søgeresultaterne og også muligheden for at få et lille billede af ens video i samme. De såkaldte snippets blev fjernet.

 

Google selv mener ikke, det har nogen effekt på CTR’en – Click Through Raten – i søgeresultaterne. Men det har flere tests allerede påvist ikke er tilfældet.

 

Det har med et slag gjort søgemaskineoptimering lige en tand sværere end det var i forvejen. Snippets var en smart måde at gøre opmærksom på sig selv i søgeresultaterne – en mulighed, søgemaskineoptimisterne nu desværre mister.

 

Der er selvfølgeligt mulighed for at komme til tops og gøre opmærksom på sig selv på andre måder – det kan du bl.a. læret på online marketing uddannelsen her arrangeret af den kendte virksomhed Bigum & Co i København. Tryk på linket for at læse mere.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.

*