Derfor er en sandfangsbrønd vigtig

Hvis du skal have lavet et nyt afløb på din grund, så kan det være en rigtig god ide at få installeret en sandfangsbrønd, da det kan være med til at holde det værste skidt og møg væk fra dit afløb.

På den måde kan du sørge for at mindske risikoen for at få dit afløb tilstoppet. Ender det først med at blive tilstoppet, kan du se frem til en langt større og mere alvorlig situation, som ikke er særlig sjov at skulle tage sig af. Derfor er det en god ide at få installeret en sandfangsbrønd fra starten.

Hvad er en sandfangsbrønd egentlig?

Der er mange boligejere, der ikke er klare over, hvad en sandfangsbrønd egentlig er for en størrelse. Det er dog ikke så teknisk, når det kommer til stykket. Faktisk er det bare en plastikcylinder, som man installerer under eksempelvis tagnedløb.

Når vandet fra taget så ryger ned mod dit afløb, skal det først igennem sandfangsbrønden, og her bliver vandet så grovsorteret, så de værste skidt og møg i form af blade, sten, jord og andet bliver sorteret fra nemt og hurtigt.

Hvordan får jeg installeret en sandfangsbrønd?

Hvis du godt kunne tænke dig at få installeret en sandfangsbrønd, så kan det være en god ide at tage fat i en autoriseret håndværker, som kan klare det for dig. På den måde går det hurtigst, og du slipper for at pille ved noget, som du måske ikke har så meget forstand på.

I den situation kan det blandt andet være en god ide at ringe rundt til de lokale håndværksfirmaer, der beskæftiger sig med lige netop dette område. Er der ingen, der kan hjælpe dig, eller bliver der taget en alt for høj pris for det, så kan du også overveje at gå online og indhente tre tilbud på lige netop denne håndværkeropgave.

På den måde kan du finde frem til det billigste alternativ og den nemmeste løsning for dit vedkommende. Og det tager ikke meget mere end et par minutter lige at udfylde et skema med din opgavebeskrivelse og dine kontaktinformationer, og så skal du ellers bare vente på, at der er tre håndværksfirmaer, der kontakter dig med et skræddersyet tilbud. Det er nemt og ligetil, og alle kan finde ud af af det. Og der er mange steder på nettet, hvor det er muligt at indhente tre tilbud på en byggeopgave som denne.

Så tit skal du rengøre din sandfangsbrønd

Når du så først har fået din nye sandfangsbrønd installeret, er det rigtig vigtigt, at du også sørger for at rense den indimellem, så du kan få tømt brønden for diverse skidt og møg. Det er ikke en proces, som er så besværlig igen.

Det er vigtigt, at du både renser brønden og risten, så der ikke sidder noget skidt i. Det behøves ikke at blive gjort mere end 2-4 gange om året, alt afhængig hvor meget skidt der har det med at forputte sig i din sandfangsbrønd.

Om du skal rengøre den to eller fire gange om året kommer helt an på, hvor god en sandfangsbrønd du har, og hvor meget der ender med at gemme sig der. Er der rigtig meget skidt, der bliver opsamlet deri, så skal du nok overveje at rengøre den i hvert fald de fire gange om året.

Kommer der ikke så meget skidt forbi, så er der jo ingen grund til at gøre det mere end de minimum to gange på et år. Og når det kun er to gange på et helt år, hvor du lige skal have den gjort ren igen, så er det jo til at overkomme.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.

*